Мира Радева: Реформаторският блок може да се изравни с ГЕРБ при избори наесен

Мира Радева: Реформаторският блок може да се изравни с ГЕРБ при избори наесен
„Истината е, че за тези 23-24 години цялото българско общество се измести в център-дясно. Онези, които не се припознаха в ГЕРБ, търсят алтернативен десен субект", каза Радева. Снимка: petel.bg
A A+ A++ A

Напълно възможно е при едни избори наесен или догодина, Реформаторският блок да се изравни с ГЕРБ“, заяви пред Нова телевизия социологът Мира Радева, предава „24 часа“.

„Тези избори бяха спечелени с тежки манипулации и това е ясно за всички. БСП, ДПС и „Атака" знаят, че при нови избори не могат да устроят същия театър. Избирателите, които не са гласували за тях, а те са мнозинството, отричат този дневен ред, който им предлага сегашната Тройна коалиция. Това е едната причина изборите да се изтласкват назад", коментира Радева.

Според нея втората причина е именно Реформаторският блок.

„Истината е, че за тези 23-24 години цялото българско общество се измести в център-дясно. Онези, които не се припознаха в ГЕРБ, търсят алтернативен десен субект", каза Радева.

Тя смята, че БСП се е затворила в миналото.

„Реформаторският блок тепърва трябва да се докаже, след като получи тежък шамар на тези избори", заяви от своя страна журналистът Светлана Шаренкова.

„Трябва да има дясно в България, но те тепърва трябва да се докажат. Проблемите на България обаче са свързани с лявото", посочи тя.

Според писателя Владимир Левчев управляващата коалиция „е абсолютното падение".

„Опасявам се, че нещата вървят в катастрофална посока и излизане от ЕС", заяви Левчев.

„Нито една от тези партии не искат да вървим към избори, защото резултатите ще са още по-зле за тях. Със зъби и нокти ще стискат властта. Опасявам се, че зимата ще има бунтове", добави Левчев.

#Мира Радева #ГЕРБ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино