Окупираха Евксиноград: Вие сте позор, оставка и затвор

Окупираха Евксиноград: Вие сте позор, оставка и затвор
Окупацията на Евксиноград от протестиращи започна. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Десетки варненци са се събрали пред входа на „Евксиноград", за да окупират резиденцията на властта.

Въпреки че предварително над 800 души бяха потвърдили своето присъствие, пред резиденцията има под 100 души към момента.

Сред присъстващите има хора от всякаква възраст, както и майки с деца, съобщи "24 часа". Призивът за окупация на резиденцията тръгна от социалните мрежи.

Протестиращите скандират: „Оставка", „Вие сте позор, оставка и затвор", свирят, развяват български знамена. Те носят плакати с надписи: „Варна каза оставка", „БСП и ДПС, върнете купената власт", „Сбогом завинаги", „Разберете, хората не ви искат", „Да върнем България на хората", „България не се продава" и други.

Исканията на хората са оставка на правителството, както и свободен достъп на граждани до „Евксиноград" и съединяване на резиденцията с приморския парк на Варна.

Много от преминаващите автомобили по главния път Е-80 подкрепят протестиращите с надуване на клаксони. Входът на резиденцията се охранява от полицията и протестиращите реално нямат достъп дори до бариерата.

Правят се опити резиденцията да бъде окупирана и по море. От плаж Траката двама водолази са се гмурнали с надпис „Оставка", а лодка е стигнала до ръба на бетонната стена, която отделя плажа на резиденцията с този на Траката.

#Евксиноград #България #протести Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници