Протестът, ден 53: Водолази изненадаха депутатите в Евксиноград

Протестът, ден 53: Водолази изненадаха депутатите в Евксиноград
Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Обещанието на протестиращите за 53-ти ден срещу правителството на Пламен Орешарски да блокират Евксиноград по суша, въздух и море, не се сбъдна напълно. Протестът все пак постигна известен успех, след като успя да изненада почиващите си депутати с десант под вода. 

Около 19,30 часа двама леководолази опитаха с плуване да стигнат до плажа на резиденцията, за да опънат плакат, а който пише “Оставка”. Те бяха пресрещнати от надувама лодка на Гранична полиция. Водолазите Ивайло Василев – лидер на сдружението “Обединени варненци за Варна”, придружен от съпругата си Радостина Радева, се върнаха с плуване до една от съседните буни, където опънаха плаката си.

По същото време около стотина протестиращи се събраха пред вратите на правителствената резиденция „Евксиноград“ край Варна. Те пееха “Орешарски върви си, рублите вземи си”. Митингуващите пропуснаха линейка, движеща се от града в посока към курортните комплекси.

На входа на резиденцията имаше масирано полицейско присъствие, зад полицаите се виждаха и гардове на НСО. На входа на резиденцията протестиращите опънаха въже, на което със щипки закачат своите искания. Появиха се и плакати с надпис: „Разпната България ще възкръсне”, „От предишните се срамувахме, от вас просто ни е гнус”, “Оставка сега кабинет „Орешарски”, има и други кадърни”, „На Бузлуджа развяват големи руски знамена, г-н Орешарски, Варна пита – България вече Русия ли е?”

В София протестът събра около 300 души, които изминаха разстоянието от Министерски съвет до Народното събрание в мълчание в знак на почит към паметта на миньорите, загинали в мина “Ораново". И тази вечер протестиращите не блокираха кръстовищата пред Ректората и Орлов мост. На площада пред парламента хората паднаха на колене в памет на загиналите. Протестиращите край Варна също почетоха паметта на жертвите.

Протести срещу правителството на Пламен Орешарски имаше още в Пловдив, Бургас и други градове в страната.

#протест #Орешарски #правителство #оставка #Евксиноград #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници