Молебен за обединение на народа на Преображение Господне

Молебен за обединение на народа на Преображение Господне
Молебенът е в отговор на отправена молба от страна на група православни християни към патриарх Неофит да бъде извършен общ молебен за благословение.
A A+ A++ A

Молебен за духовно обединение и нравствено преображение на българския народ ще бъде отслужен днес в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", съобщиха от Светия Синод.

Молебенът е в отговор на отправена молба от страна на група православни християни към патриарх Неофит да бъде извършен общ молебен за благословение. Той ще бъде оглавен от председателя на църковното настоятелство при катедралния храм Тивериополски епископ Тихон и ще започне в 18.30 часа на 6 август (Преображение Господне).

В същия ден, по време на празничната св. Литургия, която ще отслужи в митрополитската катедрала на Русе "Св. Троица" Негово Светейшество ще отправи прошения към Всеподателя Бога за умиротворяване на българския народ.

След светата Литургия патриарх Неофит ще отслужи панихида за упокоение душата на приснопаметния патриарх Максим, от чиято кончина се навършват 9 месеца.

#"Св. Александър Невски" #Светия синод #Неофит #Тихон #Максим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници