Процесът срещу Первез Мушараф беше отложен

Процесът срещу Первез Мушараф беше отложен
Мушараф управляваше Пакистан от 1999 г. до 2008 г.
A A+ A++ A

Съдебният процес срещу бившия пакистански президент Первез Мушараф за убийството на политическата му съперничка Беназир Бхуто беше отложено за 20 август поради съображения за сигурност, предаде Еуропа прес.

Адвокатът на Мушараф обяснил, че клиентът му има основания да се притеснява, че ще бъде убит, затова отказва да се яви в съда.

Магистратите в съда в Равалпинди решиха, че безопасността на обвинения не е гарантирана, защото са получени няколко заплахи за живота му и отложиха процеса.

Мушараф управляваше Пакистан от 1999 г. до 2008 г., а Беназир Бхуто беше убита през септември 2007 г.  в град Равалпинди.

След като напусна президентския пост през 2008 г., Первез Мушараф напусна страната и живя в ОАЕ и Великобритания. На 24 март 2013 г. Мушараф се завърна в Пакистан след пет години в доброволно изгнание. На 19 април той бе арестуван по обвинение в незаконно задържане на съдии от Върховния съд през 2007 г., а също така за участие в убийството на премиера Беназир Бхуто. От тогава той е под домашен арест във вилата си край столицата Исламабад.

#Первез Мушараф #Пакистан #Мушараф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници