Пазарът на таблети продължава да расте, а Apple губи позиции

Пазарът на таблети продължава да расте, а Apple губи позиции
A A+ A++ A

Според ново изследване на агенцията Canalys през второто тримесечие на годината са доставени 34 милиона таблета, което е ръст с 43% спрямо същия период на 2012 г. Към момента таблетите вече съставляват 31% от всички компютърни продажби в глобален мащаб. По-интересните данни са за разпределението на този нов доходоносен пазар. Според Canalys, Apple са загубили 14% пазарен дял и в момента държат 43% от него.

За сметка на това преследващите първото място Samsung, Amazon, Acer и Lenovo могат да се похвалят с 200% прираст, което според изследването се дължи предимно на малките таблети. Според Canalys 68% от доставените през второто тримесечие таблети са били с диагонал на дисплея под 9 инча. Причина за това според изследването е агресивната ценова политика при устройствата с по-малък дисплей.

Според Canalys спадът при Apple се дължи най-вече на морално остарялото портфолио на компанията от Купертино. В същото време от агенцията подчертават, че пускането на нов iPad трудно ще промени глобалната пазарна ситуация, защото таблетите са се превърнали в масов продукт и вече е по-трудно да се постигат иновации. Ценовата политика на голяма част от производителите на устройства с Android също допринася за това, като от Canalys отбелязват, че в момента вече не представлява проблем да се закупи марков таблет за под 150 долара.

http://www.digitimes.com/news/a20130802PR205.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници