Община Варна разрешила демонстрацията пред "Евксиноград", но без блокиране на пътя

Община Варна разрешила демонстрацията пред "Евксиноград", но без блокиране на пътя
Портних обясни, че в последните месеци общината е показала толерантност към гражданските протести, но ще се опита да се стикова по-добре с полицията за запазване на обществения ред. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Община Варна е разрешила провеждането на демонстрацията в понеделник вечерта пред правителствената резиденция "Евксиноград", но с изричното условие да се спазва законовият ред и да не се допуска блокиране на пътя за Златни пясъци, посочи кметът на морския град Иван Портних, след запитване на общинския съветник Таня Парушева как е било разрешено затварянето на пътя и наясно ли е общината какви щети са нанесени на града, предава БГНЕС.

Портних обясни, че в последните месеци общината е показала толерантност към гражданските протести, но ще се опита да се стикова по-добре с полицията за запазване на обществения ред.

Издирва се човекът, който е разположил палатката на кръговото движение пред жп гарата, заяви кметът на Варна и добави, че тя е опасна дори за самия човек, който я е поставил там.

На въпрос от Отворения обществен съвет защо Лилия Христова е назначена без конкурс за шеф на образователната дирекция, кметът обясни, че тя ще изпълнява функцията до провеждането на такъв.

Конкурси ще бъдат обявени и за избиране на ръководители на други общински дирекции.

Портних категорично се обяви за премахването на автомобили в Морската градина, но заяви, че спирането на движението там е въпрос на процедура.

"Лесно е да се издаде заповед и тя после да падне в съда. Работи се усилено да се намери решение, което би издържало и при съдебни процедури", коментира кметът.

#протест #правителство #Евксиноград #Варна #Иван Портних

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници