Патриарх Неофит: Църквата е призвана да се моли за своя народ

Патриарх Неофит:  Църквата е призвана да се моли за своя народ
Патриарх Неофит отправи молитва Бог да даде разум за обществен мир. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Църквата всякога ще бъде близо до своя народ“, заяви в молитвата си за социален мир и единение българският патриарх Неофит.

Той служи днес в катедралния храм "Св. Троица" в Русе по случай празника Преображение Господне, предаде БГНЕС от крайдунавския град. Над 100 души се събраха в храма, за да присъстват на празничната литургия и да чуят думите на Негово светейшество.

Неофит отправи молитва Бог да даде разум за обществен мир, за да се запазят народът и отечеството ни от размирици, крамоли, несъгласие и насилие. Той отправи молбата си към Бога в края на литургията.

"Църквата е призвана да се моли за своя народ и да му сочи добри примери за подражание, за да се запази целостта на народа, доброто, което той съхранява, и се стреми да пренесе в бъдните си дни. Църквата излиза със свои изявления, становища, призиви за мирно уреждане на въпросите, които вълнуват всички ни за доброто на нашето общество", каза още Негово светейшество Неофит.

След литургията патриархът отслужи и панихида за успокоение душата на покойния патриарх Максим, от чиято кончина се навършват 9 месеца.

#патриарх Неофит #Русе #панихида #народ #църквата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници