Анелия Крушкова е новият председател на борда на "Холдинг БДЖ" ЕАД

Анелия Крушкова е новият председател на борда на "Холдинг БДЖ" ЕАД
Крушкова заема поста на мястото на Велик Занчев. Снимка: dnevnik.bg
A A+ A++ A

Анелия Крушкова е новият председател на съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на Обществения съвет в сектора на железопътния транспорт, предава БГНЕС.

Крушкова заема поста на мястото на Велик Занчев.

"През месец септември предстои среща на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите и облигационерите. На нея ще се обсъжда разсрочването на задълженията на компанията", отбеляза Папазов.

В най-скоро време пред Министерски съвет ще бъде представен нов оздравителен план за "Холдинг БДЖ".

На обществения съвет, в областта на автомобилния транспорт министър Данаил Папазов обяви, че в началото на септември предстои среща в Анкара на представителите на автомобилната администрация на двете държави, на която ще се обсъдят всички въпроси поставени от българските превозвачи. Обсъдени бяха и различни инициативи, свързани с регламентирането на дейността на таксиметровите превози.

Участниците подкрепиха повечето от предложените от МТИТС мерки като създаване на досие на водача, по-задълбочени психотестове, въвеждането на патентен данък.

На разговорите беше обсъдено и предложение за създаване на работна група, която да систематизира получените предложения и да подготви окончателен документ, който да се дискутира на следващ обществен съвет.

Министър Папазов предложи на всички участници да оформят писмено своите предложения до края на август, за да може на следващата дискусия да бъдат поканени представители на КАТ и Министерство на финансите, с които те да бъдат обсъдени.

Разпоредената от министър Данаил Папазов внезапна проверка на превозите на пътници с таксиметрови автомобили и автобуси по българското Черноморие също е приключила.

За периода от 1 август до 4 август са проверени общо 1201 превозни средства, 978 от тях таксиметрови автомобили, като са били съставени 79 акта за административно нарушение.

По време на акцията са проверени 223 автобуси и са съставени 27 акта. Инспектирани са и 4 автобуса с чужда регистрация, при които са констатирани две нарушения – извършване на превоз, без да е попълнен пътен формуляр с имената на пътниците и техническа неизправност.

В рамките на Обществения съвет по въздушен транспорт бяха обсъдени актуални предложения за промени в нормативната уредба в областта на въздушния транспорт, като проект на постановление за изменение и допълнение на Наредбата за таксите за използване на летищата за обществено ползване и за аеронавигационно обслужване в България.

Общественият съвет в сектор "Информационни технологии и съобщения" премина под ръководството на заместник-министър Георги Тодоров. На заседанието беше прието създаването на три тематични работни групи - "Електронно управление", "Информационни технологии, информационно общество и високоскоростен интернет" и "Съобщения".

На заседанието бяха разгледани и обсъдени постъпилите писмени материали в сферата на електронното управление и съобщенията. Участниците в Съвета бяха запознати с проектомерките, свързани с е-управлението по ос три от Оперативна програма "Добро управление" и нейните три ключови области на действие.

На срещата стана ясно, че скоро ще бъде представен за обществено обсъждане нов Закон за електронното управление, в който се предвижда създаването на Единен системен интегратор.

#Данаил Папазов #Анелия Крушкова #"Холдинг БДЖ" ЕАД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници