Вигенин: Президентското вето ще засили разделението на обществото

Вигенин: Президентското вето ще засили разделението на обществото
Вигенин е категоричен, че президентското вето ще доведе до по-голямо разделение за обществото. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Очаквам президентът да наложи вето. Това е неправилен ход. Конфронтацията, която се насажда от повече от месец, не е добре за българското общество."

Това заяви по БНТ външният министър Кристиан Вигенин в сряда по повод заявеното намерение на Росен Плевнелиев да наложи вето върху актуализирания бюджет.

"Важно е институциите да не насаждат разделение. Едно президентско вето ще засили разделението на обществото", категоричен е Вигенин, цитиран от БГНЕС.

"Ако това разделение и нарастваща пропаст между президент и правителство продължат, това ще се отрази и на мен като външен министър, и на него като човек, представляващ България в чужбина", заяви Вигенин, който подчерта, че за момента има добра комуникация с Плевнелиев по някои въпроси.

Според външния министър трябва да се подадат положителни сигнали към обществото, правителството и парламента, които да се върнат.

"Президентът, който олицетворява единството на нацията, може да поеме тази инициатива. Той трябва да гарантира, че ще има минимум съгласия по най-важните въпроси", убеден е министър Вигенин.

Министърът призова протестиращите най-накрая да излязат и да формулират ясни искания, а не да говорят общи приказки.

#Кристиан Вигенин #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници