Таблетите със забавен ръст през второто тримесечие на годината

Таблетите със забавен ръст през второто тримесечие на годината
A A+ A++ A

Според последните данни на IDC ръстът при доставките на таблети очаквано се е забавил през второто тримесечие на годината. В световен мащаб доставките на таблети са спаднали с 9,7% спрямо първото тримесечие до 45,1 милиона устройства. Въпреки това производителите гледат на цифрите с оптимизъм, защото доставките са се покачили с 59,6% спрямо същия период на 2012, когато са били доставени 28,3 милиона таблета.

Съвсем очаквано най-сериозен е минусът при Apple, чийто доставки са спаднали от 19,5 милиона през първото тримесечие на 14,6 милиона през второто. Анализаторите изтъкват като основна причина липсата на нов продукт и изчакването на потребителите. В предишни години именно през второто тримесечие компанията от Купертино пускаше нов модел на iPad, което очаквано водеше до сериозен ръст на продажбите в този период на годината. Другите 2 основни доставчика също отчитат спад. При Samsung цифрите са 8,6 милиона през първото тримесечие и 8,1 милиона през второто, докато Asus са доставили 2 милиона таблета през второто тримесечие спрямо 2,6 милиона през първото.

Според IDC печеливши от цялата ситуация са Lenovo и Acer. През изследвания период Lenovo за първи път са успели да доставят над 1 милион таблета и са достигнали цифрата от 1,5 милиона, което е ръст в размер на 313% спрямо същия период на миналата година. При Acer пък ръстът е 247% на годишна база и 35,4% спрямо първото тримесечие на годината. Според Райън Райт от IDC пазарът продължава да е изключително динамичен и производителите все още търсят оптималната стратегия.

http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS24253413

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници