Американски безпилотен самолет уби 7 от "Ал Кайда" в Йемен

Американски безпилотен самолет уби 7 от "Ал Кайда" в Йемен
Правителството в Сана разпространи списък с имената на 25 членове на АКАП, които планирали да извършат сериозни терористични атаки по време на свещения за мюсюлманите месец рамадан. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

7 души от терористичната организация „Ал Кайда“ са били убити в сряда сутрин в Йемен след атака на американски безпилотен самолет на територията на страната.

При нападението в околностите на град Насаб на прицел са били взети два автомобила, в които пътували терористи от подразделението на организацията за Арабския полуостров (АКАП).

Това е пета подобна атака от 28 юли насам на територията на Йемен, след която броят на убитите при нападенията за този период достигна 24 души.

Според експерти по борбата с тероризма АКАП е най-добре организираната и функционираща дъщерна организация на Ал Кайда в света.

Начело на нея е Насър ал-Уахайши.

Правителството в Сана разпространи списък с имената на 25 членове на АКАП, които планирали да извършат сериозни терористични атаки по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

Властите предлагат награда от 5 млн. реала - 23 хил. долара - за информация, която би довела до задържането на всеки, включен в този списък.

#Йемен #Ал Кайда #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници