LG представи смартфона G2

LG представи смартфона G2
A A+ A++ A

Както очаквахме, днес LG представи смартфона G2, който застава на върха в продуктовото портфолио на компанията и заедно с това оставя бранда Optimus, който ще се използва от по-евтините модели на корейците. Новият флагман ще се предлага от над 130 оператора в цял свят и демонстрира амбициите на LG да наложи името си по-стабилно на пазара на смартфони и се противопостави на хегемонията при Android на другия корейски гигант - Samsung.

G2 предлага впечатляващата производителност на четириядрения процесор Qualcomm Snapdragon 800 с честота 2,26GHz, който вече се ползва и в Sony Xperia Z Ultra, а по-късно тази година ще го видим и в други модели от Samsung и HTC. Устройството разполага с 2GB RAM, батерия с капацитет 3000 mAh и вградена памет от 16 или 32GB. На разположение е и 5,2" full HD LCD дисплей, който според компанията е удобен за използване заради намалената рамка около него.

Основната камера е с резолюция 13МР и е снабдена със система за оптична стабилизация, която изглежда става задължителна за топмоделите. Уникална характеристика на смартфона е позицията на бутоните за включване и за контрол на звука, които са поставени върху задната страна, точно под камерата. Според компанията това е отговор на тенденцията за увеличаване на размерите на телефоните и новата позиция прави бутоните по-удобни за използване. G2 е снабден и със специална аудио технология, която LG твърди, че е първа по рода си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници