Протестът, ден 58: „Оставаме до оставка”

Протестът, ден 58: „Оставаме до оставка”
Снимка: danswithme.com
A A+ A++ A

Едва около 200 души се събраха в 58-ия ден на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски на площада пред Министерски съвет. Недоволните блокираха движението на пл. „Независимост”. Те свиреха със свирки и вувузели, биеха барабани, скандираха „Оставка”, „Мафия” и развяваха български флагове и знамена на ЕС.

Някои от плакатите, които протестиращите издигнаха, гласяха: „Оставаме до оставка”, Промяна”, „Не се връщайте”, „Орешарски, заедно с Чуков си взимайте чуковете”, „Незабавна оставка”, „Революция, лустрация, трибунал”, „Връщайте мандата” и „Море, вълни… от народна „любов”.

След това протестиращите тръгнаха на шествие към сградата на Народното събрание. Те освиркаха парламента и отново издигнаха лозунги за оставка на правителството. След 21 часа протестиращите започнаха постепенно да се разотиват.

Междувременно пешеходният поход „Орешарски марш” трябваше да стигне до Ямбол. Протестиращите планират да стигнат до резиденция „Евксиноград” край Варна, където да поискат поискат оставката на управляващите, които почиват в курорта.

Малобройни протести срещу правителството на Пламен Орешарски се проведоха и в други градове на страната.

В същото време продължават и инициативите в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. От днес акциите на поддръжниците на кабинета вече се провеждат в различни градове. Днес те бяха в на митинг Нова Загора, след което се върнаха в София.

#протест #Орешарски #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници