НПО: Министър Георгиева да изхвърли чалготеките от Зимния дворец

НПО: Министър Георгиева да изхвърли чалготеките от Зимния дворец
Снимка: web.ticketstream
A A+ A++ A

Поне няколко милиона лева от актуализирания бюджет трябва да бъдат заделени целево за извършване на основен ремонт на Зимния дворец на спорта, заявяват от Сдружението на майките срещу насилието, предаде БГНЕС.

От Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град" искат от министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева да разпореди незабавно прекратяване на наемните договори със собствениците на чалготеките в Зимния дворец в Студентски град, функциониращи там в грубо нарушение на Закона за физическото възпитание и спорта. Скандално и абсурдно е да позволяваме модерни спортни съоръжения, собственост на държавата, да се преобразуват в поп-фолк клубове, най-фрапиращ пример за това безобразие са двете чалготеки в Зимния дворец на спорта, в които се въртят кючеци и се лее твърд алкохол до зори, изтъкват от Сдружението на майките. От родителската организация припомнят, че Зимният дворец е в активите на "Академика 2011" ЕАД - търговско дружество, стопанисващо държавни имоти в страната с принципал Министерството на спорта. Като принципал на дружеството, именно министърът на спорта проф. Мариана Георгиева трябва да разпореди разтрогване на наемните договори със собствениците на въпросните чалготеки, допълват майките.

Длъжни сме да пресечем позорната практика националната спортна база и съвременни спортни съоръжения, собственост на държавата, да се трансформират във фолк кръчми, заявяват от Сдружението на майките. За необходимостта от затварянето на нощните клубове в Зимния дворец многократно се изказва в публичните си изяви и главният архитект на София Петър Диков, посочват от родителската организация. Въпреки обществения натиск чиновниците в Министерството на спорта така и не пожелаха да предприемат реални действия по изваждането на поп-фолк дискотеките, настанени в нарушение на Закона за физическото възпитание в Зимния дворец, констатират в Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град". Отсега е ясно, че и шансовете българските спортисти да се представят на ниво на Зимната Олимпиада в Сочи през 2014 г. са нула процента, щом като отговорни фактори в спортното ни министерство насърчават практиката спортни съоръжения, собственост на държавата, да се преустройват и отдават под наем за чалготеки и нощни барове, убедени са в родителската организация. С това свое поведение чиновниците в спортното ведомство на практика дават мощно рамо на чалга индустрията, защото допринасят за превръщането на Зимния дворец в средище за популяризиране на ориенталските ритми и кючеци и налагат чалга културата и ценностите на силиконовите мутреси сред младите хора, отбелязват майките.

Крайно време е да спрем процеса на чалгализиране и опростачване на нацията ни, в тази връзка е редно държавните институции да почнат да се вслушват в призивите на гражданското общество и да спрат да подкрепят под една или друга форма чалга индустрията, настояват от Сдружението на майките. От Гражданското сдружение препоръчват на спортния министър Мариана Георгиева да се пребори поне няколко милиона лева от актуализирания наскоро бюджет да бъдат заделени целево и за извършване на основен ремонт на Зимния дворец на спорта, който не е бил обновяван и модернизиран от десетилетия.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници