Един се удави на неохраняем плаж на Камчия

Един се удави на неохраняем плаж на Камчия
Силов посочи, че неделният ден е бил изключително тежък и за първи път в историята на Водноспасителната служба, гранична полиция е затворила плажа, защото плажуващите са били неуправляеми. Снимка: redcross.bg
A A+ A++ A

Един човек се е удавил в неохраняемата зона на плажа в Камчия, а други седем са били спасени, заяви пред „Фокус“ Лавренти Силов от Водноспасителната служба към БЧК – Варна.

Силов посочи, че неделният ден е бил изключително тежък и за първи път в историята на Водноспасителната служба, гранична полиция е затворила плажа, защото плажуващите са били неуправляеми.

Той добави, че голяма част от плажа на Камчия е неохраняем, като само частта около руските лагери разполага със спасители. Именно от там са били отделени една двойка спасители, изпратени в неохраняемата зона на плажа в Камчия, за да помагат на хората и да ги вадят от водата.

Все пак двама души не могат да обхванат целия плаж и в крайна сметка имаме 8 души вадени от морето, един починал и един в болница, за който не знам, в какво състояние е”, каза Силов.

Той обясни, че ваденето на хората не е ставало едновременно, като само в един момент на спасителите им се е наложило да вадят едновременно трима души наведнъж.

Силов посочи, че вълнението в неделния ден е било 5-6 бала, което означава, че е изключително опасно да се влиза в морето. Той отбеляза, че не знае дали хората вадени от морето са консумирали алкохол, като съмнение има единствено за тримата, извадени наведнъж от опасните вълни.

Лавренти Силов подчерта, че плажът на Камчия е много натоварен, а спасители там няма.

Проблем е и, че наблизко има два къмпинга и през лятото се увеличава потока от плажуващи, а няма кой да ги пази, поради което стават и много инциденти.

За съжаление при нас е така с неохраняемите плажове – трябва да стане нещо и тогава да почнем да мислим, какво да правим, кой е виновен и защо не е взел навреме мерки”, каза Силов.

Той подчерта, че това е шестият трагичен инцидент от началото на сезона в неохраняема зона или след извън работно време на спасителите.

#Камчия #плаж #удавен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници