Протестиращите срещу президента поискаха нова кръгла маса

Протестиращите срещу президента поискаха нова кръгла маса
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приключи протестът пред президентството срещу наложеното от президента вето на актуализацията на бюджета, предаде агенция „Фокус”. Петър Витанов от инициатива „За нов обществен договор” обясни, че протестът е заради недопустимото поведение на президента Росен Плевнелиев, който не изпълнява задълженията си да бъде обединител на нацията, а с поведението си през последните два месеца, показва, че е разединител.

„Протестираме не само срещу ветото, а пет дни след началото на протестите и назначението на Делян Пеевски, президентът свали политическото доверие от кабинета. Политическо доверие се дава от суверена, и той може да го свали. Не ни допада заиграването му с протестиращите на жълтите павета. През февруари президентът не каза, че протестират красивите и интелигентните и не се обяви в подкрепа на исканията им”, каза Витанов.

Той обясни ,че протестират вече трети ден и вероятно до края на седмицата всеки ден ще са пред президентството в обедната си почивка. По думите на Витанов инициативата за „Нов обществен договор” се е структурирала в противовес с протестите на жълтите павета.
„Апелираме за национално единство, за диалог и конструиране на кръгла маса, на която да се решат проблемите”, каза още Петър Витанов.

#протест #президент #кръгла маса #вето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници