Възстановеният ДДС за юли е 563 млн. лв.

Възстановеният ДДС за юли е 563 млн. лв.
Възстановеният ДДС за юли е 563 млн. лв. Това включва 557 млн. лв. ефективно възстановен и 6 млн. лв. данък, за други публични задължения. Снимка: fakti.bg
A A+ A++ A

Възстановеният ДДС за юли е 563 млн. лв. Това включва 557 млн. лв. ефективно възстановен и 6 млн. лв. данък, за други публични задължения, съобщава Министерството на финансите. За периода от 1 до 8 август е възстановен ДДС в размер на 167 млн. лева.

От началото на юли 2013 г., за да се подобри процесът по възстановяване на ДДС, МФ е предприело спешна мярка за въвеждане на строга отчетност на дължимите на бизнеса суми.

Тя предвижда стриктно спазване на законоустановените срокове за възстановяване на ДДС, въвеждане на принцип на възстановяване на ДДС по поредност на подадените справки-декларации с деклариран ДДС за възстановяване, ежемесечен анализ на структурата на невъзстановения ДДС и причините за неговото невъзстановяване.

Сред предвидените мерки е и всекидневен контрол върху процеса по възстановяване на ДДС, публикуване на ежемесечна информация за възстановения ДДС през съответния месец.

Цел на МФ е да не се задържат оборотни средства на бизнеса и да не се плащат лихви за забавяне от бюджета.

#ДДС #информация #средства #бюджета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници