Боби Михайлов: Явно в клубовете от провинцията се работи по-добре

Боби Михайлов: Явно в клубовете от провинцията се работи по-добре
Борислав Михайлов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели очакванията си от приятелския мач с Македония на 14 август в Скопие.

Босът на българския футбол говори преди отпътуването на „трикольорите" от аерогара София: „Всички съперници са достойни. С мача с Македония започва финалният цикъл за нашият национален отбор в борбата за класиране на световно първенство. Надявам се всички момчета да са добре подготвени и да извлекат максимума от този мач!", пише Gong.

„За мен резултатът в мача не е важен, по-важна е играта. Но нали се говори много за рейтинги и класации, трябва да излезем с добър резултат от срещата с Македония. Както напоследък го прави тима на Любо Пенев", категоричен бе Боби.

„Никога не можеш да бъдеш спокоен, когато отиваш да гледаш отбора си, който се бори за класиране на световно първенство в толкова тежка група и му предстоят три гостувания", каза още легендарният вратар.

„Това, което направиха Лудогорец и Ботев в евротурнирите, е много положително, но все пак в тези тимове играят доста чужденци. Половината от момчетата в националния отбор играят в тези клубове. Хубаво е, че в момента са в оптимална форма въпреки ранната дата за приятелски мач", заяви Михайлов.

Той коментира и факта, че в националния отбор в момента има повече футболисти от провинциалните клубове, отколкото от столичните грандове: „Футболът е в цяла България, а не само в София. Явно в момента в клубовете от провинцията се работи по-добре, футболистите са по-добре подготвени и самите клубове са по-правилно организирани. В това няма нищо лошо. А особено "Ботев" Пловдив винаги е имал футболисти в националния отбор!"

„В момента притеснението дали ще се класираме на световното първенство е сладко. Дано всичко да завърши благополучно и добре за нас. Естествено, винаги се борим за класиране, но когато се изтегли жребият, знаехме, че ще е много трудно. Към днешна дата никой не е очаквал България да е втора в групата. Надявам се да успеем да завършим поне на второ място и да отидем на плейофи", изрази увереност Борислав Михайлов.

„Отказах два пъти да отида в Бразилия. Аз съм член на комисия във ФИФА за малкото световно първенство (б.р – отминалата Купа на конфедерациите). Искам да отида с моя отбор в Бразилия", заяви Боби.

„От началото на първенството гледаме хубави мачове, предавани по прекрасен начин. Има много изненади, мисля че започна хубаво първенството и нека така да продължава", завърши президентът на Българският футболен съюз.

#Борислав Михайлов #Македония #футбол #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници