Президентът на Италия потвърди присъдата на Берлускони

Президентът на Италия потвърди присъдата на Берлускони
Никоя присъда, както и нейното неизбежно изпълнение не биха могли да доведат до правителствена криза, заяви Наполитано. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Италия Джорджо Наполитано заяви, че присъдата срещу бившия премиер Силвио Берлускони ще остане в сила и предупреди партията му да не предприема действия да сваля правителството, предаде АНСА.

Върховният касационен съд потвърди присъдата срещу Силвио Берлускони по делото "Медиасет" - една година затвор за данъчни измами, както и забрана да се заемат обществени постове в продължение на пет години.

Изявлението на държавния глава сложи край на очакванията на партията "Народ на свободата" Берлускони да остане неин лидер.

„Никоя присъда, както и нейното неизбежно изпълнение не биха могли да доведат до правителствена криза", заяви Наполитано, визирайки нестабилната политическа ситуация в страната.

Той не отрече възможността за замяна на затворническия режим с домашен арест за 76-годишния Берлускони.

„Възможно е дори, при строго определени обстоятелства и условия и при непременно подадена от осъдения молба, Берлускони да бъде помилван", добави Наполитано.

Поддръжници на Берлускони поискаха от президента да отмени присъдата му.

Няколко от министрите и депутати от партията "Народ на свободата" заплачиха да напуснат парламента и правителството, което заплаши стабилността на управляващата коалиция.

#Силвио Берлускони #Берлускони #Италия #Джорджо Наполитано #Наполитано #"Народ на свободата"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници