Метин Енимехмедов: Надявам се, но не вярвам в съда

Метин Енимехмедов: Надявам се, но не вярвам в съда
При влизането си в съдебната зала и при излизането си Октай Енимехмедов не каза нищо пред журналистите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не вярвам на съдебната система, надявам се, но не вярвам, заяви пред журналисти Метин Енимехмедов, брат на обвиняемия за покушението над Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предаде агенция "Фокус".

"Има две причини прокурорът да му повдигне тези обвинения – некадърност от страна на прокуратурата, и защото обвинението беше повдигнато точно един ден след кандидатурата му за депутат. За неговата кандидатура имаше 8000 гласа, при необходими 5000 гласа, част от тях се обявиха за невалидни, искахме да видим кои и защо са невалидни, взеха и парите, за да ги дадат за благотворителност, но дали е така - не знам", обясни Метин Енимехмедов.

Метин обясни, че брат му стигнал до такива крайни действия заради разочарование от Доган и ДПС.

„Защото се е доверил на вижданията на Ахмед Доган и на партията ДПС, но е останал разочарован. В началото си мислех, че някой го е накарал, но не е така, не съм очаквал да направи подобно нещо, но той е опериран от чувство за страх и е много решителен”, коментира той.

„Не мисля да моля Доган да прости на брат ми“, каза още Метин Енимехмедов.

„Брат ми е решил така да постъпи и аз го подкрепям“, обясни той.

Според него, всеки трябва да се опитва да бъде полезен на държавата.

„Споделял ми е, че е бил разочарован от ДПС, имал е едно убеждение за политиката на партията, но е видял, че това е една лъжа“, каза Метин.

По думите му, брат му дълго време е планирал нападението и е избрал най-подходящия момент да покаже неговото мнение и неговата позиция.

Според това, което самият Октай е споделил с брат си, всичко, което се прави срещу него, е опит да бъде очернен и деянието му да бъде определено като опит за убийство. „Опитал се е да сплаши Доган, искал е пистолетът да гръмне, и да сплаши Доган и цялата партия, за да покаже своята позиция и да покаже това, че Доган не е толкова голям, колкото всички го почитат. Не мисля, че заслужава доживотна присъда. Има убийци, които лежат по 5 години, и ги пускат”, заяви Метин Енимехмедов.

„Брат ми иска сам да се представлява, но му казаха, че не може, затова желанието му е, някой от протестиращите срещу това правителство, ако има юридическо образование, дори и да не е имал досега дела, брат ми може да го наеме като адвокат”, посочи Енимехмедов.

„Сигурно след време ще дойде друго правителство, което ще съди комунистите за всички престъпления, които са извършили“, каза още Метин Енимехмедов.

При влизането си в съдебната зала и при излизането си Октай Енимехмедов не каза нищо пред журналистите.

Следващото заседание на Софийски градски съд по делото на Октай е насрочено за 24 септември от 10.00 часа.

#Метин Енимехмедов #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #Метин #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници