Активисти на Грийнпийс препречиха пътя на кораб на петролния гигант „Роснефт“

Активисти на Грийнпийс препречиха пътя на кораб на петролния гигант „Роснефт“
Активисти от Грийнпийс се опитаха да препречат пътя на кораб на руския петролен гигант „Роснефт“. Снимка: forthenature.org
A A+ A++ A

Активисти от Грийнпийс се опитаха да препречат пътя на кораб на руския петролен гигант „Роснефт“, който извършва изследвания в Баренцово море, но според природозащитниците действията на петролната компания вредят на арктическата екосистема, предаде 3e-news.net.

От петролната компания опровергаха техните твърдения и заявиха, че сеизмичните изследвания са под стриктен контрол. Екоактивистите от „Арктик Сънрайз“, ледоразбивачът на Грийнпийс, се свързали с капитана на „Академик Лазарев“, наетия съд от Роснефт, и поискали незабавно да прекратят проучвателната си дейност. След като ги изслушал, капитанът просто прекратил връзката.

Сеизмичните тестове, които „Роснефт“ извършва, ще помогнат за създаването на подводни карти и са подготовка за започването на пробни сондажи.

Екоактивистите смятат, че децибелите на взривовете, които съпътстват тестовете, можели да доведат до оглушаване или дори до смърт на морски бозайници.

#Грийнпийс #Роснефт #Арктик Сънрайз #екоактивисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници