Папазов: Арестът на Божков е свързан с цялостната дейност на ДАИ

Папазов: Арестът на Божков е свързан с цялостната дейност на ДАИ
Транспортният министър заяви, че обвиненията към Божков са свързани с дейността на ДАИ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Обвиненията към шефа на ДАИ Валентин Божков са свързани с цялостната дейност на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", заяви транспортният министър Данаил Папазов пред БНР в сряда.

"Главно за провеждане на изпити, издаване на лицензи. Прокуратурата и компетентните органи се занимават с този въпрос. Не мога да ви дам подробности, и аз очаквам такива. Надявам се в следващите няколко часа действително да получим картината. Най-точно ще бъде утре да ви кажа, че имам такава", каза министър Папазов, цитиран от "24 часа".

На въпрос дали е бил в течение на тази операция, той коментира: "Доста сигнали имаше за корупционни схеми - и в министерството, и в прокуратурата. Повечето се дублираха. Зная, че компетентните органи работеха по тези сигнали".

На въпрос дали тези сигнали са били конкретно срещу Валентин Божков, министър Папазов заяви: "Не. Бяха споменавани доста имена. Доколкото си спомням, в сигналите никъде не си спомням името на господин Божков да е било споменавано. Но доста други служители бяха там."

Припомняме, че по информация на бТВ изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” (ДАИ) Валентин Божков е бил задържан във вторник. При полицейската акция са задържани общо 12 души, които са работели в различни подразделения на агенцията в страната.

#Данаил Папазов #ДАИ #Валентин Божков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници