Протестът, ден 62: "Оставка" и "Избори"

Протестът, ден 62: "Оставка" и "Избори"
Снимка: danswithme.com
A A+ A++ A

Около 300 души участваха тази вечер в 62-ия протест срещу правителството на Пламен Орешарски в София. По данни на МВР към 20 часа на площада пред Министерски съвет е имало около 250 протестиращи. Недоволните от правителството на Орешарски скандираха "Мафия", "Оставка", "Избори", свиреха със свирки, вувузели и други инструменти. Движението на площад “Независимост” беше спряно.

Малко след 20 часа протестното шествие тръгна към сградата на Народното събрание, водено от плаката "България каза: Орешарски, върви си!" и група младежи с барабани. На друг плакати пишеше “Дърева и Волгин са отпуска, заместват ги Шамара и Петното”

Недоволните от управлението на новата тройна коалиция потвърдиха намерението си да блокират парламента в петък, когато депутатите се събират на извънредно заседание, за да гласуват ветото на президента върху някои теккстове от астуализацията на бюджета за 2013 г.

Пешеходният поход „Орешарски марш” тръгна днес от Бургас към Бяла. Крайната цел на участниците, които също искат оставката на кабинета, е резиденция „Евксиноград” край Варна, където по традиция почиват депутати и министри.

#протести #Орешарски #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници