Данаил Папазов е поискал среща с турския си колега заради превозвачите

Данаил Папазов е поискал среща с турския си колега заради превозвачите
A A+ A++ A

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов е поискал среща с турския си колега по проблема с повишените такси за чуждестранните превозвачи, предаде радио „Фокус” – Варна.

"Току-що подписах писмо, в което отправям покана към турския си колега – в близките дни да проведем работна среща до 1 септември, за да се види какъв е точно проблемът и какви са възможните решения", заяви пред журналисти във Варна транспортният министър Данаил Папазов, във връзка с информациите за предстоящо увеличаване на таксите за чуждестранни превозващи в Турция и за предвиждано блокиране на граничните пунктове от страна на български превозвачи. П
овишаването на таксите е свързано с промени в турските наредби, което ще засегне не само българските, но и всички превозвачи, преминаващи през Турция. Данаил Папазов посочи, че преди да бъде решено, дали да се предприемат мерки от българска страна, той иска да се увери, че таксите за чуждестранни превозвачи в Турция наистина ще бъдат повишени.

„Аз нямам официална информация, затова няма какво да коментирам. Въпреки всичко, ние сме отправили официално запитване да проведем такава работна среща, или в България, или в Турция. За нас е важна тази среща, затова, където кажат, там ще е”, подчерта Данаил Папазов.

#Данаил Папазов #Турция #превозвачи #такси #напрежение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници