Андреева: Здравеопазването е скъп сектор, няма ефективност без материална база

Андреева: Здравеопазването е скъп сектор, няма ефективност без материална база
Министър Андреева обеща финанси за подпомагане на Александровска болница. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министър Таня Андреева отбеляза, че здравеопазването е скъп сектор, в който е невъзможно да се изисква ефективност и качество на лечението без добра материална база и диагностика.

Думите й бяха по повод критичното състояние на Александровска болница.

Поради 100-годишната й история по-голямата част от материално-техническата база на клиниката е остаряла и амортизирана. Със средства на дарители и частично на УМБАЛ "Александровска" през 2008-2009 г. е извършен козметичен ремонт на три от отделенията. В критично състояние остава отделението за деца с остри пневмонии, което е с най-голям оборот и поема тежестта на клиниката през зимните месеци.

Министър Андреева обеща да намери финансов ресурс за подобряването на условията в клиниката, които оцени като шокиращи, или МЗ да осигури средства поне за най-неотложните дейности.

В четвъртък министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева присъства на отбелязването на Националния ден на спасението в Александровска болница.

Тя и директорът на болницата д-р Ангелов положиха венци на гробовете на лекари от лечебното заведение, загинали по време на бомбардировката над София 1944 г., оставайки при своите пациенти, съобщиха от МЗ.

#Таня Андреева #Александровска болница #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници