20 ранени при опит да се сдобият с безплатен LG G2 в Южна Корея

20 ранени при опит да се сдобият с безплатен LG G2 в Южна Корея
A A+ A++ A

LG прекрати промоционалната си кампания за новия флагмански смартфон G2, след като събитие в Сеул миналия петък завърши с 20 ранени. По принцип от LG бяха обявили, че ще раздават 100 ваучера за напълно безплатни телефони G2. Самите ваучери пък са били скрити в балони с хелий, пуснати по време на промоционално събитие в столицата на Южна Корея.

Трагичното в случая е, че от маркетинга на LG са подценили драстично желанието на хората да се сдобият с безплатен смартфон. Част от посетителите на събитието правилно са преценили, че реалният им шанс за ваучер е да спукат балоните, и се появили въоръжени с въздушни пушки, дълги колове с прикрепени към тях ножове и други приспособления.

По този начин цялото събитие скоро потънало в пълен хаос и масови безредици, още повече че от LG не са били наели адекватна охрана с оглед на това, че чак такава реакция не са очаквали от страна на публиката. В крайна сметка всичко се е разминало с 20 ранени и анулиране на всички подобни планирани мероприятия в други градове на Република Корея. Освен това компанията обяви, че ще поеме разходите по лечението на ранените, тъй като те са пострадали на нейно събитие.

http://koreatimes.co.kr/www/news/tech/2013/08/133_140868.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници