Германия замрази транш от 25 милиона евро за Египет

Германия замрази транш от 25 милиона евро за Египет
Изострената ситуация в Египет предизвика Германия да замрази транш от 25 млн. евро. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Германия замрази транш от 25 милиона евро, които бяха заделени за развитието на Египет. Решението идва заради изострената ситуация в страната, съобщи в петък министърът по въпросите на икономическото сътрудничество и развитие на Германия Дарик Нибел, цитиран от ИТАР-ТАСС и бТВ.

Според данни на Нибел парите са щели да отидат за изпълнение на редица проекти в областта на защитата на климата и околната среда. Около 15 милиона от тази сума се планира да бъдат дадени за подпомагане на сирийски бежанци в Йордания, уточни германският министър.

По думите му засега не са планирани нови суми за проекти за развитие на Египет. "Въпреки това ние не изоставяме египетското население на произвола на съдбата", подчерта Нибел.

Правителството на Германия ще продължи да оказва подкрепа на севeрноафриканската страна в осигуряването на енергия и водоснабдяването, както и в укрепването на демокрацията и спазването на човешките права, заяви министърът.

За тези цели Германия е заделила през 2012 година 100 милиона евро. "Отказът да се предостави такава помощ би бил наказание за тези, които искат да построят нов, демократичен Египет", посочи в заключение Нибел.

#Египет #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино