Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 11 участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Осем от членовете на престъпната структура са задържани на 16 август 2013 г. при специализирана операция на ГД „Национална полиция" под ръководството на Апелативна специализирана прокуратура и Специализирана прокуратура. Останалите 3-ма участници до момента са в неизвестност и се издирват, съобщи Фокус.

Обвинения са повдигнати на Васил Василев и Милчо Петров, ръководители на групата, както и на Борислав Николов, Димитър Начков, Евгени Миленов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Мартин Николов и издирваните Калоян Томов, Георги Георгиев и Марио Арнаудов, всички участници в групата.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала от 2004 г. до 16 август 2013 г. на територията на България, в градовете Перник, Радомир и София. Занимавала се е предимно с разпространение на наркотици, както и убийства.

По време на задържането у ръководителя на групата Васил Василев - баща на Васил Арарски - Райко Кръвта и известен като Бай Васо, са открити два бойни пистолета – единият с патрон в цевта, я другият с муфа за заглушител, боеприпаси, бронежилетка, газов пистолет, хладно оръжие. Василев е известен и с това, че в миналото срещу него е извършен неуспешен опит за убийство.

На място, посочено от свидетели по делото, са открити човешки останки.

Установява се броят на жертвите и тяхната самоличност. Издирването на други жертви на групата продължава.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура на осмината арестувани участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Мерките за неотклонение ще бъдат разгледани от Специализирания наказателен съд в рамките на днешния ден.

#прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници