Какво има в умния часовник на Samsung?

Какво има в умния часовник на Samsung?
A A+ A++ A

Вече стана ясно, че представянето на умния часовник Samsung Galaxy Gear ще е състои на 4 септември, когато ще видим и Galaxy Note III. Междувременно от сайта GigaOM са успели да научат допълнителни детайли за техническите на устройството, които споделят и с нас, а освен това потвърждават премиерата на 4 септември в Берлин и Ню Йорк.

Оказва се, че корейската компания е осигурила на автори на приложения различни версии на часовника, но повечето от тях са снабдени с квадратен OLED дисплей с диагонал около 2,5" и двуядрен процесор. Това съответства на предишна информация от SamMobile, че устройството ще предложи двуядрен чип Samsung Exynos 4212 с честота 1.5GHz и графичен ускорител Mali-400 MP4 плюс екран с резолюция 320 x 320 пиксела.

Освен това часовника ще разполага с камера, която ще е интегрирана в каишката, а освен това ще предложи малки високоговорители и дори NFC възможности. Връзката със смартфон ще се осъществи чрез Bluetooth 4.0 LE. Налице ще са и различни сензори, включително акселерометър, който ще активира часовника при вдигане на ръката към очите.

Раздадените на разработчиците часовници използват Android 4.1 и 4.2 и осигуряват тясна интеграция със свързаните с тях телефони и таблети. За пример се дава ситуация при която през часовника потребителя е изчистил различни нотификации и се е спрял на съобщение за нова електронна поща - след като вдигне телефона си на екрана му ще бъде показано въпросното съобщение. В началото се очаква компанията да предложи интеграция с Twitter и Facebook.

Връзката между двете устройства, която ще използва собствен протокол на Samsung, ще се управлява от инсталиран в телефона или таблета специален мениджър. Това подсказва, че устройството най-вероятно ще е съвместимо само с устройства на корейската компания, за разлика от подобните предложения на Sony и Motorola. В допълнение източниците на GigaOM съобщават, че приложенията за работа с часовника ще се разпространяват не през Google Play, а през Samsung App Store.

http://gigaom.com/2013/08/19/whats-inside-samsungs-galaxy-gear-smartwatch-here-are-some-key-details/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино