Фейсбук скочи срещу физик от БАН, който предсказа земетресение на 22 август

Фейсбук скочи срещу физик от БАН, който предсказа земетресение на 22 август
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Във Фейсбук се появиха гневни публикации срещу прогнозите на физика проф. Страшимир Мавродиев от Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към Българската академия на науките (БАН), който твърди, че на 22-23 август България ще бъде ударена от силно земетресение.

Хората да си проверят къщите за сеизмоустойчивост, призова проф. Страшимир Мавродиев пред агенция "Пик" на 19 август. Публикацията бе тиражирана в десетки електронни медии.

Според него засега нищо конкретно не може да се каже без задълбочен анализ, но според статистиката сега територията на България е в район със засилена сеизмичност - това означава, че има вероятност за силно земетресение.

Фейсбук потребители коментират, че ако толкова лесно се прогнозират земетресения, нямаше да има толкова жертви във Фукушима, Япония. А други питат, защото този учен не се обади преди земетресението в Перник на 22 май 2012 г.

През 2009 г. Прокуратурата в Хасково се самосезира заради масовата психоза, която  предизвика астрологът Емил Лещански с твърдението си, че на Великден градът ще бъде разтърсен от разрушително земетресение.

Поради тази причина стотици притеснени хора предпочетоха да нощуват в колите си на 18 срещу 19 април.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино