Сашо Тонев дебютира за Астън Вила при загуба от Челси

Сашо Тонев дебютира за Астън Вила при загуба от Челси
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българският национал Александър Тонев дебютира за Астън Вила, но не успя да помогне на своя тим, който падна с 1:2 от Челси в изтеглен мач от Висшата лига, игран пред препълнените трибуни на "Стамфорд бридж".

Националът ни се появи в игра в 82-ата минута на мястото на Карим Ел Ахмади, но неговият отбор допусна първо поражение за сезона, въпреки че започна ударно кампанията, сразявайки изненадващо Арсенал в Лондон с 3:1, предаде БГНЕС.

Челси успяха да поведат в резултата още в 6-ата минута, когато изстрел на Еден Азар се отклони в Антонио Луна и се оплете в мрежата на Брад Гузан. Звездата на Вила Кристиан Бентеке обаче успя да изравни с прецизен шут в 45-ата минута, реализирайки третия си гол за сезона, тъй като се разписа на два пъти срещу "артилеристите". Точка на спора обаче сложи Бранислав Иванович, който в 73-ата минута засече с глава центриране на Франк Лампард от фаул за крайното 2:1. В самия край на мача Джон Тери игра с ръка в наказателното си поле след сблъсък с Габи Агбонлахор, но съдията Кевин Френд не отсъди дузпа, което пък ядоса сериозно наставникът на бирмингамци Пол Ламбърт.

В крайна сметка, "сините" спечелиха мача с 2:1 и вече оглавяват класирането на Висшата лига с актив от 6 точки от 2 мача, докато "виланите" са с 3 точки и заемат 5-то място в таблицата.

#Челси #Астън Вила #Александър Тонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници