Сцената на Пловдивския театър е разрушена от пожар

Сцената на Пловдивския театър е разрушена от пожар
Сградата на Драматичния театър в Пловдив се е запалила рано тази сутрин. Пламъците, тръгнали от пространството под сцената, са били потушени от пет притовопожарни автомобили. Снимка: marica.bg
A A+ A++ A

Сградата на Драматичния театър в Пловдив се е запалила рано тази сутрин. Пламъците, тръгнали от пространството под сцената, са били потушени от пет притовопожарни автомобили. Сцената е напълно съсипана.

От нея са останали само дим, пепел и ужасна миризма. Напълно изгорял е декорът на спектакъла "Възвишение", който трябваше да има премиера на 10 септември за откриването на есенния театрален фестивал "Сцена на кръстопът".

Целият таван в салона е черен, както и задкулисието. Няма информация за пострадали хора, както и повече подробности за причината за възникването на пламъците, нито дали може да се говори за умишлен палеж.

Огнеборците продължават да гасят тлеещи участъци и не допускат никой от сценичните работници на Драмата. Все още навсякъде в сградата и около нея се стеле гъст дим.

Ръководството на театъра е в паника, тъй като само след броени дни започва активният сезон и се открива международния фестивал "Сцена на кръстопът". Най-вероятно спектаклите от голяма сцена ще отидат в залата на Градския дом на културата.

#пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници