Пожарът край Свиленград е ограничен от две страни

Пожарът край Свиленград е ограничен от две страни
A A+ A++ A

Пожарът край Свиленград е ограничен от две страни, каза за Агенция „Фокус" главен инспектор Тошко Бързилов, директор на оперативния дежурен център към главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

Пожарът се развива в района на село Равна гора. В момента е ограничен от две страни, от другите две страни продължава да се работи. Засега няма опасност за село Равна гора, бяха предприети необходимите мерки за отцепване на селото – превантивно бяха разорани ивици, каза инспектор Бързилов. На този етап не беше допуснато да бъдат опожарени къщи и няма необходимост от евакуация на населението.

"На мястото сме създали организация, като сме пренасочили допълнителни сили и средства от ГДПБЗН от Кърджали, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян. Допълнително е събран свободният състав на област Хасково. Допълнително сме изискали от армията модул от сухопътни войски, който е на място и работи съвместно с екипите на пожарната. В готовност е и хеликоптер от българската армия, който да окаже помощ при необходимост. Вчера той работи в продължение на 4 часа над пожара, като спираше разпространението му към населените места.", уточни инспектор Бързилов.

#пожар #Свиленград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници