В "Албена" стартира поредното издание на Летен университет

В "Албена" стартира поредното издание на Летен университет
Над 400 студенти от 20 университета ще се включат в поредното ХI-то издание на Летен университет, което стартира днес, 23 август 2013 година, предава БГНЕС.
A A+ A++ A

Над 400 студенти от 20 университета ще се включат в поредното ХI-то издание на Летен университет, което стартира днес, 23 август 2013 година, предава БГНЕС. Събитието, организирано от Националното представителство на студентските съвети ще продължи до 29 август в Албена.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България, Проф. Анелия Клисарова – Министър на образованието и науката, Мая Тодорова – зам.-министър на младежта и спорта, Светлана Дянкова - зам.-министър на труда и социалната политика, Проф. Ваня Добрева – председател на Парламентарната комисия по образование и наука в 42-то Народно събрание, Христо Стоичков – зам.-председател на Българския олимпийски комитет, народни представители, ректори, общественици, представители на партниращи организации и бивши лидери на организацията.

Откриването на проекта ще започне с грандиозен концерт пред хотел "Добруджа" точно в 20:30 часа на 23 Август (петък), в който ще участват Ангел & Муисей и Маргарита Хранова. Сред останалите звезди, които ще уважат събитието са Дичо, Васил Чергов, Силвия Кацарова и Кристина Димитрова.

В рамките на програмата студенти от Академия на музикално и изобразително изкуство ще представят комична опера "Слугинята-господарка" на Джовани Перголези. "Летен университет `2013" представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като "Национални студентски игри" през 2002 година.

Първото издание на летните игри се провежда в с. Кранево, Община Балчик. В по-късен етап проектът се именува "Летен университет". През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет".

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Чрез проекта, организаторите си поставяме за цел да се популяризират масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите. Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер – Мис и Мистър "Студентско лято", латино-вечер, графити-парти и др.

#"Албена" #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници