Пожарът около Свиленград не е напълно овладян

Пожарът около Свиленград не е напълно овладян
Очаква се към 12:00 часа да се включат още два булдозера от мини „Марица Изток“, съобщават от МВР. Създадена е организация при необходимост да бъде използвана и летателна техника. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гасителните действия край Свиленград продължават, като огънят е овладян от югоизток и северозапад и усилията са съсредоточени към северната страна, предава БГНЕС.

Към този час пожарът се развива на площ от около 15 – 20 хиляди декара, като от югоизток и северозапад фронтът на разпространение е спрян.

Очаква се към 12:00 часа да се включат още два булдозера от мини „Марица Изток“, съобщават от МВР. Създадена е организация при необходимост да бъде използвана и летателна техника.

Сигналът за възникналия пожар бе подаден в четвъртък към 13:37 часа. Веднага на място са били съсредоточени екипи огнеборци, служители на горското и доброволци, които да потушават огъня, обхванал сухи треви, храсти, изоставена селскостопанска земя и смесена гора между селата Студена, Михалич и Равна гора, община Свиленград.

В петък сутрин към 9:00 часа на място гасят 50 пожарникари с 12 пожарни автомобила от Хасково, Пловдив, Ямбол, Сливен, Смолян и Кърджали. Заедно с тях са 20 горски служители с 2 ПА „Тойота“, доброволци от Свиленград, гранични полицаи, осигурен е и булдозер от Свиленград.

Подпалила се е и широколистната гора до село Михалич. С повишаване на дневните температури, ситуацията с големия пожар вероятно ще се усложни.

През изминалото денонощие звената за ПБЗН са реагирали на 283 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 233 пожара. С преки материални щети са 33 от тях, без нанесени материални щети са 200.

#Свиленград #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници