Бан Ки Мун: Светът гледа към Сирия

Бан Ки Мун: Светът гледа към Сирия
„Всеки час е от значение. Ние не можем да си позволим по-нататъшно забавяне“, заяви Бан Ки Мун в Сеул, няколко часа преди началото на проверката на мисията на ООН в района близо до сирийската столица. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Светът гледа към Сирия“, заяви в понеделник генералният секретар на ООН Бан Ки Мун по повод на експертното проучване на ООН на предполагаемата атака с химически оръжия в Сирия, предава БГНЕС.

Той подчерта веднъж, че експертите на ООН трябва да имат „свободен достъп“ до мястото и да могат да работят „без затруднения“.

„Не можем да оставим ненаказано това, което изглежда е тежко престъпление срещу човечеството“, каза генералният секратар на ООН, който е в края на петдневно посещение в родната си Южна Корея.

„Всеки час е от значение. Ние не можем да си позволим по-нататъшно забавяне“, заяви Бан Ки Мун в Сеул, няколко часа преди началото на проверката на мисията на ООН в района близо до сирийската столица.

Режимът в Дамаск е дал зелена светлина за мисията на експертите от ООН, но Вашингтон и Лондон са се оплакали, че сирийските власти са се забавили, за да не позволят на експертите да отидат на място, преди да изчезнат доказателствата.

Районът стана център на предполагаема химическа атака миналата сряда, за която някои западни страни директно обвиниха Башар Асад.

#ООН #химическа атака #Бан Ки Мун #ООН #Сирия #САЩ #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници