Благоевградски превозвачи на протест срещу нова транспортна схема

Благоевградски превозвачи на протест срещу нова транспортна схема
„Новата транспортна схема е в ущърб на благоевградските превозвачи, от нея ще страдаме не само ние, които сме ощетени, но и пътниците“, категорични са Демерджиев и Богданов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трийсетина автобуса на три благоевградски фирми, извършващи междуградски превози, излязоха на протестно шествие с включени клаксони срещу решение на министерството на транспорта за нова транспортна схема, съобщава БГНЕС.

Според превозвачите, новото разписание обслужва единствено интересите на частна петричка фирма.

В 9:30 часа, под воя на клаксоните, автобусите преминаха по главните улици на Благоевград, водени от полицейски автомобил.

Протестът е организиран от благоевградските транспортни фирми „Пътнически превози“ ООД, „Струма 11“ ООД и „Скаптопара 5“ ООД.

Управителят на „Пътнически превози“ Петър Демерджиев и Марио Богданов, представител на останалите, се обявиха срещу решението на транспортното министерство.

Служебната промяна на междуградските разписания е в полза единствено на петричката частна фирма „Чона“, казват недоволните превозвачи. Новото разписание е наложено от скъсеното време за пътуване след пускането в експлоатация на новата отсечка от автомагистрала „Струма“ - от Долна Диканя до Дупница.

„Новата транспортна схема е в ущърб на благоевградските превозвачи, от нея ще страдаме не само ние, които сме ощетени, но и пътниците“, категорични са Демерджиев и Богданов.

Те се заканиха, че ще протестират докато новата транспортна схема не гарантира и техните интереси.

#Благоевград #превозвачи #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници