Гасят пожара край Лесово

Гасят пожара край Лесово
Продължава гасенето на пожара, който възникна в района на село Лесово, Елховско, при който гори смесена гора и суха растителност. Снимка: www.zoomania.org
A A+ A++ A

Продължава гасенето на пожара, който възникна в района на село Лесово, Елховско, при който гори смесена гора и суха растителност. Екипи на пожарната и граничари дежуреха на място, предаде standartnews.com.

Във вторник високопроходима техника ще се включи в действията по овладяване на пожара. „Няма опасност огънят да достигне близките заселени места Лесово, Мелница и Малко Кирилово, както и да премине българо-турската граница", съобщи за БНР областният управител на Ямбол, Николай Пенев.

Той обясни, че пожарът се е разпространил на площ от няколко километра. Очаква се високопроходими машини да направят земни просеки, за да спрат стихията. Пожарът, който е на 6 км. източно от Лесово, бе забелязан в понеделник.

На място веднага са изпратени 20 огнеборци, служители на горското стопанство и служители от Министерство на отбраната. Огнената стихия бе ограничена от към границата ни с Турция.

#Николай Пенев #Лесово #Турция #мелница #Малко Кирилово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници