Мария Пиргова, политолог: Основният конфликт ще е между ГЕРБ и Реформаторския блок

Мария Пиргова, политолог: Основният конфликт ще е между ГЕРБ и Реформаторския блок
Според политолога Мария Пиргова, конфликтът на есента ще е между ГЕРБ и Реформаторския блок. Снимка: svejo.net
A A+ A++ A

„Конфликтът на есента ще е между ГЕРБ и Реформаторския блок. Партия около Росен Плевнелиев няма да бъде ефективна“, заяви политологът Мария Пиргова, предаде БГНЕС. Според нея едни евентуални протести през есента ще бъдат "все повече тиражирани от дясното - от Реформаторския блок".

Тя очаква, че "ГЕРБ ще проявят тенденция към повече парламентаризъм и ще се държат като парламентарно представена партия". "Протестите ще бъдат оглавени от Реформаторския блок, а ГЕРБ ще бъдат изтласкани. Затова ми се струва, че между ГЕРБ и Реформаторския блок няма да има обединение въпреки големия натиск на ЕНП", заяви доцент Пиргова пред в. "Монитор".

"Няма голямо основание за натиск върху едно законно избрано правителство. Така че ГЕРБ губи авторитет и Бойко Борисов ще трябва да се възползва от позицията си вътре в парламента, за разлика от Реформаторския блок, които са извън него и нямат такава възможност", каза още Пиргова.

Пиргова смята, че няма необходимост от нови избори и няма условия за тяхното провеждане. "Липсват зрели алтернативи на правителството, които да бъдат подкрепени от обществото", каза тя.

#Мария Пиргова #ГЕРБ #реформаторски блок #правителство #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници