Apple е променила правилата за покупка на съдържание, за да попречи Amazon

Apple е променила правилата за покупка на съдържание, за да попречи Amazon
A A+ A++ A

Наскоро щатското правосъдие се произнесе по случая с антитръстовото делo срещу Apple и още някои компании по повод цените на електронните книги. От правосъдното министерство издадоха втори документ с предложения за промени, който обяснява по-подробно как Apple според министерството използва покупката на съдържание от приложенията срещу Amazon.

От 2011 г. правилата на App Store включват условието, че Apple получава 30% от цената на всяка покупка, направена през приложенията, като компанията също така се е погрижила авторите на софтуер да не могат да добавят линкове към външни магазини, както и да затрудняват сравняването на цени. Според Министерството на правосъдието на САЩ обаче Apple не прилагат това правило за всички, тъй като потребителите могат да си купят например обувки през приложението на Zappos.com за iPad.

Към документацията има дори приложена електронна поща, в която Стив Джобс, Еди Кю и Филип Шилер разменят идеи по повод рекламата на Amazon от 2010 г., в която жена използва iPhone, а след това телефон с Android и продължава да чете. Стив Джобс пита останалите участници в разговора за идеи, но след това сам предлага да наложат на Amazon да използват системата за разплащания на Apple за всичко, включително за покупка на книги.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници