Още детайли за Windows Phone 8

Още детайли за Windows Phone 8
A A+ A++ A

Очакваме Microsoft да се възползва от мобилния конгрес след месец, за да сподели повече подробности относно плановете си за развитие на Windows Phone, и по-специално за следващите версии на платформата, които познаваме под кодовите имена Tango и Apollo. Междувременно онлайн продължават да се прокрадват различни детайли за тях. Според информация на Мери Джо Фоули, която от години пише за Microsoft и води популярен блог на тази тема, вероятността американската компания да представи Windows Phone Apollo в Барселона е много голяма. Тук е мястото да припомним, че миналата година на мобилния конгрес Microsoft ни запозна с Mango - 8 месеца преди тази версия да достигне до потребителите.

Има слухове и че Apollo ще претърпи сериозни промени, като Microsoft ще замени сегашното ядро (Windows Embedded Compact) за нещо по-модерно като MinWin, самостоятелното ядро на Windows. Това ще е в унисон с плановете на компанията за по-тясна връзка между Windows 8 и мобилната й платформа. Междувременно в руски форум се появиха още детайли, които, изглежда, идват от официален документ, описващ WP Apollo, но достоверността им тепърва предстои да бъде потвърдена. Според тях Apollo наистина ще е базиран на ядрото Windows NT вместо на Windows CE и ще използва основни елементи от Windows 8, което ще го изравни с компютърната платформа.

Последното звучи точно като MinWin, който позволява работа с минимална конфигурация на Windows, даваща възможност за стартиране на системата, управление на хардуерните ресурси, осъществяване на мрежова връзка и т.н. Другата информация е по-техническа, но като цяло външният вид на Windows Phone 8 няма да се различава от този на Windows Phone Mango, като ще включва и нови функции. Ползата от това изравняване не само на ниво интерфейс, но и по отношение на основата на системата означава, че авторите на приложения вероятно ще могат да използват едни и същи инструменти за разработка, което ще ги улесни. Microsoft вече демонстрира колко е лесно да бъде прехвърлено приложение за Windows 8 към Windows Phone и цялата работа се свежда до промяна на ред в изходния код.

Другите детайли потвърждават, че Apollo ще поддържа технологията NFC, споменава се и работа с SDHC флаш карти, форматирани като FAT или exFAT. Отделна информация в Twitter, която пак идва от форума на руския сайт 4pda, твърди, че минималните хардуерни изисквания за Apollo са двуядрен процесор Qualcomm Krait, резолюция на екрана 1280 х 720 пиксела и ядро Windows NT, което ще се използва и в Windows 8. С Tango платформата ще поддържа и екрани с резолюция 480 x 320 пиксела, а ядрото все още ще бъде Windows CE7. Тази версия ще добави към WP съвместимост с LTE мрежи, макар че такава вече може да бъде открита в моделите на Nokia и HTC, които бяха представени по време на изложението CES 2012.

https://twitter.com/#!/xDe11x
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=288558&st=0#entry11052976
http://www.zdnet.com/blog/microsoft/redhawk-to-be-part-of-microsofts-windows-phone-8-too/11723

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници