Излезе бета версия на ъпдейта PR 1.2 за Nokia N950, скоро и за N9

Излезе бета версия на ъпдейта PR 1.2 за Nokia N950, скоро и за N9
A A+ A++ A

Потребителите на Nokia N950 - устройство, което е вариант на N9 за автори на приложения, но с подвижна QWERTY клавиатура и някои други дребни разлики, вече могат да инсталират първата бета версия на следващото основно софтуерно обновяване, за което писахме наскоро. Ъпдейтът носи името PR 1.2 и до няколко седмици би трябвало да стане достъпен и за Nokia N9. Премиерата на бета версията ни дава и първи поглед към списъка с промени (около 122 на брой), сред които откриваме някои интересни неща.

Освен добавената поддръжка на нови езици като персийски, иврит, виетнамски, тайландски и казахски, ъпдейтът осигурява функции като възможност за създаване на папки в менюто, разпознаване на лица в снимките в галерията и поставяне на тагове в приложението за Facebook, търсене в глобалния адресен указател на Mail for Exchange, активиране на предната камера и разширена съвместимост с функцията за копиране и вмъкване на текст. Това обаче съвсем не е всичко в ъпдейта. Другите допълнения включват споделяне на мултимедийни файлове през DLNA, активиране на компаса в Nokia Maps, включване на опция за редактиране на видеоклипове в галерията, обновяване на браузъра, показване на електронната кореспонденция в последователен изглед в клиента за ел.поща, по-широко използване на новия корпоративен шрифт на Nokia и осигуряване на известия за налични софтуерни ъпдейти в Nokia Store.

Ако имате Nokia N950, имайте предвид, че след инсталацията на PR 1.2 няма да можете да се върнете към по-стара версия.

http://www.developer.nokia.com/Community/Blogs/blog/n9-developer/2012/01/25/harmattan-1.2-beta-now-available-as-ocf-for-nokia-n950

Пълен списък с промените:
http://harmattan-dev.nokia.com/release/N950/Nokia_N950_PR12_Release_Notes_v02-6_en.html

Изтегляне на PR 1.2:
http://harmattan-dev.nokia.com/release/N950/firmware/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници