От Гърция не се изисква участие във военна операция срещу Сирия

От Гърция не се изисква участие във военна операция срещу Сирия
По-рано гръцките медии съобщиха, че САЩ са поискали разрешение за използването на гръцките военни бази и пристанища при евентуалното предприемане на операцията срещу Сирия. Снимка: www.cfo-insight.com
A A+ A++ A

От Гърция не се изисква участие в евентуалната военна операция в Сирия, съобщи министерството на външните работи на страната във връзка със запитване на парламентарните партии относно ситуацията в Сирия и позицията на Атина, съобщава РИА Новости, предава „Фокус“.

„Гърция безусловно осъжда престъпното използване на химическото оръжие. Гърция продължава да смята, че е необходимо търсенето на политическо решение за окончателното и дългосрочно урегулиране на трагедията в Сирия”, се подчертава в изявлението на гръцкото външнополитическо ведомство.

Позицията на Гърция се базира върху спазването на международното право, човешките права, запазването на националните стратегически интереси в региона, „изпълнението на задълженията на страната в рамките на ООН, ЕС и НАТО и двустранните договори”, се посочва в съобщението.

„От Гърция не се изисква нито участие във военната операция, нито предоставянето на помощ”, съобщи министерството.

По-рано гръцките медии съобщиха, че САЩ са поискали разрешение за използването на гръцките военни бази и пристанища при евентуалното предприемане на операцията срещу Сирия.

#Гърция #Сирия #военна операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници