Френското правителство представя доказателства за химическата атака

Френското правителство представя доказателства за химическата атака
Следобед премиерът Жан-Марк Еро трябва да приеме главните ръководители на парламента, за да ги информира за ситуацията в Сирия във връзка с предвиденото за сряда извънредно заседание на законодателния орган. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френското правителство ще предостави на парламентарни ръководители документи, позволяващи наистина да се потвърди отговорността на режима на Башар Асад за атаката с химическо оръжие от 21 август в Сирия, заяви пред АФП правителствен източник, предава БГНЕС.

„Това ще бъде комплект доказателствени материали от различно естество, който позволява наистина да се посочи режимът като отговорен за химическата атака на 21 август“, добави източникът.

Друг правителствен източник уточни, че става въпрос на разсекретени тайни документи, „някои от които може да бъдат публикувани“ след парламентарните дебати - но без гласуване - в сряда.

Следобед премиерът Жан-Марк Еро трябва да приеме главните ръководители на парламента, за да ги информира за ситуацията в Сирия във връзка с предвиденото за сряда извънредно заседание на законодателния орган.

След рязката промяна в позицията на САЩ от събота насам президентът Франсоа Оланд е подложен на натиск от опозицията, но и от някои парламентаристи от Социалистическата партия и част от коалиционния партньор „Зелените“, да бъде организирано гласуване в парламента за перспективите на евентуална военна акция на Франция срещу режима на Башар Асад.

#Жан-Марк Еро #Франция #химически атаки #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници