Йоско се призна за виновен

Йоско се призна за виновен
Съдът взе предвид направеното самопризнание на Йоско и уважи искането на защитата му делото да се гледа по съкратената процедура. Снимка: bnews.bg
A A+ A++ A

Йосиф Йосифов-Йоско се призна за виновен по делото срещу него за катастрофата в Бояна, при която загинаха двама души.

Йоско призна пред съда всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласи да не се събират повече доказателства, предаде БГНЕС.

В обвинителния акт ясно е описано, че на 2 март 2011 година, движейки се с личния си автомобил „Мерцедес“ с 95 км/ч, или точно с 45 километра повече от допустимото в градски условия, и с 2.6 промила в кръвта, е навлязъл в насрещното движение и е причинил пътно-транспортно произшествие с автомобил „Киа“.

Йоско причини смъртта на водача на другия автомобил Станислав Михайлов и на единия от пътниците Димитър Керчев.

Тогава имаше опасност за живота и за другите двама пътници Ангел Митов и Йордан Мицин във втория автомобил, но състоянието им беше стабилизирано и след известно време в болница двамата бяха изписани.

Съдът днес взе предвид направеното самопризнание на Йоско и уважи искането на защитата му делото да се гледа по съкратената процедура.

Съдебният състав изслуша само 5 свидетели на представителите на частните обвинители и граждански ищци, като сред тях беше и съпругата на единия от загиналите Борислава Михайлова.

Заради здравословното състояние на подсъдимия пледоариите по делото ще бъдат на 10 февруари от 13:30 часа. В момента Йоско се намира в болница и почасово венозно му вливат антибиотици. Той дойде в съдебната зала с инвалидна количка.

Катастрофата, която причини Йосифов, стана рано сутринта на 2 март 2011 г. в столичния квартал „Бояна“.

При нея загинаха двама мъже, на 31 и 53 години, а други трима бяха ранени. Кървавият инцидент бе предизвикан от бронирания джип „Мерцедес“, управляван от 42-годишния Йосиф Йосифов–Йоско.

Тогава при десен завой джипът навлиза в насрещното платно, блъска другия автомобил – ван „Киа“, и се преобръща на таван.

Двамата загинали, както и ранените бяха във вана. Йосифов беше приет в „Пирогов“ със спукване на пикочния мехур, три спукани ребра и контузия на белия дроб.

Йосиф Йосифов-Йоско бе сред задържаните за убийството на Константин Димитров–Самоковеца в Холандия, но впоследствие бе оправдан.

#Йосиф Йосифов #Йоско #катастрофа #Бояна #Мерцедес #Пирогов #Самоковеца #Константин Димитров #Холандия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници