60% от автомобилите ще са свързани с интернет най-късно до 2025 г.

60% от автомобилите ще са свързани с интернет най-късно до 2025 г.
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-късно до 2025 г. поне 60% от автомобилите по пътищата ще са постоянно свързани с интернет, прогнозират от американския Институт на инженерите по електричество и електроника (IEEE) в своя официален сайт, съобщава "Дневник".

Според IEEE връзката с глобалната мрежа ще увеличи сигурността на колите и ще подобри възможностите за развитие на автономни автомобили, които се управляват сами. Представителите на института обаче допълват, че всичко това ще създаде и по-голям риск от хакерски атаки срещу автомобилите.

Благодарение на интернет връзката колите ще могат да общуват помежду си и да се движат по-близо едни до други без риск от удар. Освен това ще узнават състоянието на трафика пред тях, наличност на препятствия или лошо метеорологично време и ще могат сами да избират алтернативни маршрути.

"Човешката грешка ще бъде почти изцяло премахната от шофирането и следователно то ще стане по-безопасно и приятно изживяване", коментира Кристоф Щилер, член на IEEE и института по технологии "Карлсрух" в Германия.

#Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници