Министър Йовчев и комисар Георгиева са обсъдили сценариите на кризата в Сирия

Министър Йовчев и комисар Георгиева са обсъдили сценариите на кризата в Сирия
Вицепремиерът и европейският комисар са дискутирали потенциалните възможности страната ни да потърси международна помощ при разрешаването на евентуален бежански проблем у нас. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи, Цветлин Йовчев, и европейският комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Кристалина Георгиева, са обсъдили хуманитарните аспекти при възможните сценарии за развитие на кризата в Сирия, предава БГНЕС.

Двамата споделят обща оценка за заплахите и рисковете, пред които може да бъде изправена България при евентуално развитие на кризата в Сирия.

Вицепремиерът и европейският комисар са дискутирали потенциалните възможности страната ни да потърси международна помощ при разрешаването на евентуален бежански проблем у нас.

Комисар Георгиева е запознала министър Йовчев с инструментите за оказване на солидарност по линия на Европейския съюз.

Вицепремиерът е запознал подробно европейския комисар, както с плана на българското правителство за противодействие на негативните ефекти от кризата в Сирия и нейното разширяване, който бе одобрен от Съвета по сигурността към Министерския съвет, така и с конкретните мерки за засилване на контрола върху българската граница като част от външната граница на Европейския съюз.

#Цветлин Йовчев #Кристалина Георгиева #Сирия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници