Windows 8 задмина OS X по пазарен дял

Windows 8 задмина OS X по пазарен дял
A A+ A++ A

Знаем колко е трудно на Microsoft да се оттърси от наследството на Windows XP, който в началото на лятото все още се ползваше от около 30% от потребителите на Windows. Въпреки това по същото това време потребителите на Windows 7 бяха 44,37% от общия брой потребители на платформата на Microsoft. Около два месеца по-късно Microsoft могат да намерят и повод за празнуване.

По данни на Net Applications, които анализират уеб трафика и използваните браузъри, делът на Windows 8 през август вече е 7,41% от общия трафик от настолни платформи, което е съвсем малко повече от този на всички версии на OS X, взети заедно (7,3%). Увеличението спрямо предишния месец е с цели два процента и според анализаторите се дължи на поръчките от училища и други институции на нови компютри с Windows 8.

Най-популярната версия на Windows в момента остава Windows 7 с 45,6% от общия трафик от компютри, докато на второ място е Windows XP с 33,66%. Windows Vista се използва от 4,11% от настолните потребители по света. При платформата на Apple цифрите са значително по-скромни - 3,42% за OS X Mountain Lion и по 1,65% за OS X Lion и OS X Snow Leopard.

http://www.netmarketshare.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино