Манолова: БСП е най-готова за избори

Манолова: БСП е най-готова за избори
Заместник-председателят на НС Мая Манолова посочи, че БСП е най-подготвена за избори. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„Няма логика да се повишат сметките за ток на хората, защото от 1 август официално токът е намален с 5%.“, каза пред бТВ заместник-председателят на НС Мая Манолова във връзка с това, че много хора са й се обаждали да се оплакват, че сметките им за ток, въпреки намалението на цените, все още са прекалено високи.

Манолова подчерта, че не ги е страх от избори. "БСП е най-готова за избори, ние в момента сме с най-мобилизирана подкрепа и от ляво мислещите хора и от тези, които чакат от това правителство да предприеме стъпки в интерес на техните семейства", добави Манолова. „Слушах обяснения на ЕРП-тата, че това намаление няма да се усети толкова явно, защото се засичат два периода – част от юли и част от месец август.

Въпреки това няма логика да бъде увеличена нито цената на ел.енергията, нито като цяло дължимата сума. Ако хората сравняват спрямо предишния период, имат пълното основание да кажат, че нищо не се е променило. Ако се окаже че при същото потребление те имат по-висока цена, това наистина е скандал.

Това означава, че няма обяснение за едно решение на НС. Ще инициирам незабавно заседание на комисията по гражданско общество, защото идеята е да обсъждаме точно проблемите на хората, заяви Манолова. „Министрите действително много работят, аз очаквам да чуя техните отчети.

Предишната власт разказваше, че прави много, режеха ленти на обекти по 5 пъти. Сега министрите не са толкова активни медийно. Според мен премиерът Орешарски трябва да бъде по-активен медийно и да обяснява с какви проблеми се сблъсква и как ги решава“, подчерта Манолова.

„ГЕРБ вчера се опитаха да монополизират протеста, да го организират, да го дирижират, това според мен свали целия ефект от така мащабно замисленото мероприятие "голямото посрещане". Вчера протестът около парламента се превърна в едно обикновено партийно-политическо мероприятие“, заяви Манолова.

#Мая Манолова #ЕРП #НС #БСП #Орешарски #посрещане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници